Yhdeksältä lauantai aamuna kirmattiin metsään. Tällä kertaa meitä oli vain kolme ja Riikka ehdotti, että näin ekan varsinaisen jälkitreenien kunniaksi Vienolle tehtäisiin kaksi jälkeä. Tallasin molemmat itse. Ensi kerralla ajetaan vieraan tekemä jälki.

Toinen jäljistä oli vasemmalle kaartava keppijälki. Laitoin jäljelle 8 keppiä. Jälki lähti janalta vasemmalle. Lähetys ei oikein onnistunut ja jouduin ottamaan sen uudelleen lähempää. Ensimmäinen keppi nostettiin hyvin, mutta seuraavan yli Vieno käveli, annoin mennä, kun en ehtinyt reakoimaan ajoissa. Loput kepit ilmaistiin kukin tavallaan. Olen aika paljon tehnyt ilmaisutreenejä muualla kuin jäljellä ja niissä treeneissä ilmaisut ovat selkeitä maahan menoja kepin eteen. Varsinaisella jälkellä Vieno haistelee kepin kohtaa, ottaa kepin ehkä suuhun, pyörii ympyrää tai istuu, saattaa se mennä ihan oikea oppisesti makaamaankin välillä. Riikka ehdotti, että voisi olla viisasta maahanmenon lisäksi opettaa koira ottaamaan kepin suuhun. Sillä tavalla säästyy kepin etsimiseltä, jos se on vaikka tallattu syvälle maahan tai koira sattuu menemään sen päälle makaamaan.

Toinen jälki kaarsi oikealle ja siinä oli kapean polun ylitys, sekä ojan ylitys. Jäljellä oli pieniä namikasoja, noin 20 - 30 askellen välein. Lopussa oli ruokapurkki. Jäljelle lähteminen tökki jälleen, mutta itse jäljestäminen sujui mainiosti. Ojan kohdassa Vieno tarkasti ojan reunaa oikealla muutaman metrin ja palasi jäljelle. Ojan ylityksen jälkeen matka jatkui tasaisesti jäljen loppuun.