Aina ennen pidempää vapaata tulee suunniteltua kaikkea puuhaa. Totuus on kuitenkin, että päivät jäävät yllättävän lyhyiksi.

Pihaa rapsutellessa sain hyppytelineen kannettua paikoilleen ja pitihän sitä kaikkien kanssa kokeilla. Innokkaiden hyppiöiden hypyt meni vaan niin pitkiksi, että välillä kukkapenkin mullat lenteli. Emma hyppää pallon perään vaivattomasti. Harjoitellaan ensin tekniikkaa ja korkeutta. Vieno lämpeää hypyistä edelleen. Onneksi kokeissa on vaan yksi hyppy! Se osaa tokon alokasluokan hypyn, on varmaan opiskellut sen ihan itse. Seisoo esteen takana ihan liikkumatta. Pitäisi vielä päättää aionko vaihtaa seiso käskyn joskus käyttämääni top-käskyyn... Hyppynouto lelulla sujuu myös vaivattomasti, mutta se samperin noutokapula saa edelleen tasamaanoudossakin sellaista kyytiä, etten edes viitsi sitä hyppyyn vielä yhdistää. Trine ja Stara on vanhoja tekijöitä, mikä vaan versio hypyistä onnistuu.

Maanantaina tallattiin isännän kanssa 50 x 50 esineruutu ryteikköön. Trinellä tökkii edelleen se toinen esine. Ekan se nosti leikiten, tokalle sentään lähti hyvin, mutta nokka oli todella kiinni, kun se juoksi takakulman esineen ohi nelisen kertaa. Lopulta isäntä kävi esineellä näyttämässä sen, että saatiin onnistunut suoritus.

Vienolle vietiin J-muotoisesti kaksi esinettä noin ruudun puoliväliin. hienosti meni ja seuraavaksi voisi lisätä matkaa.

Stara kävi hakemassa kaksi esinettä, ekan se toi heti, tokalla lähetyksellä se alkoi fiilistelemään ja taisi tulla nuoruusvuodet mieleen. Sillä seurauksella vanha herra laukkasi pitkin metsää, että nyt on etutossu kipeenä.

Illalla oli Emman tottis. Kentällä treenasi kokeneempien ryhmä samaan aikaan ja niille aina välillä ammuttiin. Emma ei reakoinut laukauksiin mitenkään, niinkuin pitääkin olla. Otettiin perusasentoa ja seuraamistekniikkaa. Emmalla on hyvä tyyli tulla sivulle ja se seuraa muutaman askeleen vaivatta, mutta mun mielestä se ei ihan tajua mitä ollaan tekemässä ja tekee kaiken namin ja vartalo-ohjauksen avulla. Istumisissa se on nopea. Kestoa pitäisi lisätä ja sitten sitä välimatkaa. Huvitti koulutusohjaajan kommentti, kun se halusi nähdä jääkö Emma paikoilleen istumaan jos jatkan matkaa. Eihän se jäänyt: "on ihan tyypillistä tolle rodulle mennä ohjaajan perään". Jep, jep tai jos sovitaan vaan ettei se vielä osaa liikkeestä istumista;)